Tallink tõstab palkasid

10. oktoober 2006, 10:49

ASi Tallink Grupp Eesti lipu all sõitvate laevade laevapereliikmete
ametipalkasid tõstetakse alates oktoobrist 2006, teatas ettevõte.

Lisaks varasemalt ametiühinguga kokkulepitud 5%-lisele palgatõusule käesoleva majandusaasta alguses tõstis alates oktoobrist 2006 ettevõtte juhatus AS Tallink Gruppi Eesti lipu all sõitvate töötajate palku.

Lõppenud 2005/2006 majandusaastal oli AS-i Tallink Grupp Eesti lipu all sõitvatel laevadel keskmine laevapereliikme töötasu 12 500 krooni kuus. Võrreldes augustis lõppenud 2005/06 majandusaastaga tõusis laevade teenindava personali palk keskmiselt 15% ning sõltuvalt ametikohast 5% kuni 30%. Madalaim põhipalk ilma lisatasudeta on laevade teenindava personalil osas 7200 krooni stjuardessil ning tehnilise personali osas 10100 krooni madrusel.

Soovist panustada tegevuse jätkusuutlikkusele ja pakutavate teenuste kvaliteedi tõusule otsustati enim palka tõsta otseselt klienditeenindusega seotud töötajatel: kokkadel ja restoranide- ning baaride töötajatel.

"Tänaste prognooside kohaselt suureneb personalikulude osakaal ettevõtte kuludes. Samas leiame, et käesolev palgatõus, mis diferentseerib erinevate ametikohtade palgavahet, stabiliseerib tööjõu olukorda Tallinki kaubamärgi all sõitvatel laevadel, tõstes teenuste kvaliteeti ja inimeste motiveeritust, mis omakorda toob kaasa tööjõu efektiivsuse kasvu ja aitab kaasa ka tulude suurenemisele," kommenteeris AS Tallink Grupi finantsdirektor Janek Stalmeister.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. October 2006, 10:59
Otsi:

Ava täpsem otsing