Euroopa tõusis viiendat päeva

Peeter Teder 11. oktoober 2006, 00:00

Euroopa aktsiad eile tõusid, kergitades Euroopa aktsiaindeksit Dow Jones Euro Stoxx 600 viiendat päeva järjest.

Mõjukaim tõusja oli maailma suurima kaevandusfirma BHP Billitoni aktsia. BHP Billitoni aktsia tõusis 0,6 protsenti ja maksis 943 Briti penni. Kaevanduskompanii aktsia läks tõusule pärast seda, kui investeerimispank JPMorgan Chase tõstis firma kasvuprognoosi.

Teised olulisemad tõusjad olid Vodafone ja Outokumpu. Vodafone'i aktsia kerkis 2,0 protsenti, makstes 128,50 penni. Outokumpu aktsia tegi 5protsendilise hüppe ning maksis 22,99 eurot. Firma raporteeris prognoose ületanud kolmanda kvartali tegevuskasumist.

Euroopa aktsiate hinnaliikumisi laiemalt peegeldav indeks Dow Jones Euro Stoxx 600 lisas oma väärtusele 0,5 protsenti ja oli 347,8 punkti. Indeksid tõusid kõigil 18 Euroopa börsil, välja arvatud Portugal.

USA aktsiaindeksid alustasid eilset päeva kergelt plussis. Aktsiaid toetasid oodatust paremad majandustulemused ja alanev nafta hind, mis lubasid oletada, et Ühendriikide majandus võib kasvada ilma inflatsiooni kiirendamata.

Märkimisväärsemad tõusjad olid USA suuruselt teine apteegikett CVS ja USA suuruselt teine elumajade ehitaja D.R. Horton. CVSi aktsial aitasid tõusta oodatust paremad esialgsed majandustulemused. Firma aktsia tõusis 3,3 protsenti ja maksis 30,64 dollarit. D.R. Hortoni aitas tõusule investeerimispanga JPMorgani aktsiale antud soovitus. Aktsia tegi 3,5protsendilise hüppe, makstes 24,64 dollarit.

Indeksitest langes Dow Jonesi tööstuskeskmine 0,1 protsenti, olles 11 850,69 punkti. Standard & Poor's 500 kerkis 0,10 protsenti, tasemeni 1351,97 punkti ja Nasdaq 0,1 protsenti, tasemeni 2313,93 punkti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing