Vaheldus aitab

Rivo Sarapik 11. oktoober 2006, 00:00

Vastamist ootavad e-kirjad, pidev uudistevoog mitmes portaalis, lakkamatult tirisev ja tähelepanu nõudev taskutelefon ning suhtlust vajavad kontaktid... Selline on tänane inimene - kiire ja tegus. Kiirus omakorda tähendab, et nii töine kui ka vaba aeg on viimseni ära planeeritud ning tihti tegutsevad inimesed rutiinis. Muu ei mahu lihtsalt graafikusse.

Selline raam tähendab ka, et inimene kas ei lase uut ligi või ei anna seda endast välja. Näiteks näeb seda ideekoosolekutel, kus rutiinis töötanud kolleegid pakuvad silmade särata teemasid, mis neid ennastki ei huvita. Rutiinis saavad põntsu loovus ning võime alternatiivseid lahendusi näha.

Mulle on siiani meeles näiteks möödunud suve lõpust augustihommikul rannas peetud ideekoosolek ja seal pakutud lahendused, enne jõule kolleegidega saanis tähistaeva all rongijaama sõit või isegi paari aasta tagune seminar keset metsi, kuhu sai pärast asjaliku osa lõppemist uusi ideid otsima mindud. Kogemused, mida linnast sageli ei leia.

Oma igapäevasest keskkonnast või sellega sarnanevast välja minek aitab ka mõtteil ümber häälestuda ning muudab inimesed uuele ja värskele vastuvõtlikumaks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing