Euroopa börsid: viiepäevane tõus pöördus languseks

11. oktoober 2006, 13:36

Euroopa aktsiad tegid täna lõuna paiku lõpu
viis päeva kestnud tõusule, pöörates piirkonna majanduskasvu prognoosi
alandamise tõttu langusele.

Euroopa Komisjon prognoosis, et piirkonna majanduskasv aeglustub käesolevas kvartalis 0,5 protsendini ja jääb järgmise aasta esimeses kvartalis 0 ja 0,5 protsendi vahele. See halvendas ka firmade kasumiteenimise väljavaateid. FactSet Researchi andmeil alaneb Euroopa firmade kasumikasv eelmise aasta 25 protsendilt 12 protsendini tänavu.

Prantsuse panga Credit Agricole aktsia oli olulisim langeja, kukkudes 2,7 protsenti ning makstes 34,54 eurot. Kolm investeerimispanka alandasid panga aktsiale antud soovitust ja see oligi languse põhjus.

Märkimisväärseim tõusja oli Briti luksuskaupade tootja Burberry, mille aktsia tegi 4,5 protsendilise tõusu ja maksis 533 penni. Firma aktsia aitasid tõusule head majandusaasta teise kvartali tulemused.

Euroopa aktsiate hinnaliikumisi laiemalt kajastav indeks Dow Jones Stoxx 600 langes 0,4 protsenti ja oli 346,87 punkti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. October 2006, 13:36
Otsi:

Ava täpsem otsing