Ansip: laenuandjal on edaspidi rohkem kohustusi

Mariliis Pinn 12. oktoober 2006, 12:21

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks
krediidiasutuste seaduse ja finantsinspektsiooni seaduse muutmise eelnõu,
millega uuendatakse oluliselt krediidiasutuste kapitalinõuete arvutamise
põhimõtteid ning pankade järelevalvega seonduvat.

Eelnõu toob kaasa ka uudse vastutustundliku laenamise põhimõtte rakendamise, mis paneb pankadele kohustuse arvestada rohkem laenaja vajadusi ning tema laenu teenindamise võimekust. Ka tuleb laenaja tähelepanu senisest oluliselt enam juhtida laenamisega kaasnevatele võimalikele riskidele.

"Hetkel ei ole laenuandjal ei ole muud kohustusi, kui laenu andmine, näiteks USAs eeldatakse, et laenuandjal on kapitali ja oskust ning laenuandja on kohustatud oma teadmisi jagama, mitte andma kergekäeliselt raha välja. Edaspidi on pankadel suurem kohustus laenuvõtjaid infomeerida laenuga seonduvatest riskidest," ütles peaminister Andrus Ansip.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2006, 12:21
Otsi:

Ava täpsem otsing