Venemaal kasvab majanduskuritegude arv hüppeliselt

12. oktoober 2006, 17:13

Kuritegevus Venemaal läheb aina hullemaks,
registreeritud kuritegude arv kasvab kiiremini kui miilits suudab nendega
tegeleda, teatas Venemaa siseminister Rašid Nurgalijev.

Siseminister Rašid Nurgalijevi sõnul on majanduskuriteod tõusuteel ja nendest kuritegudest tulenevad kahjud selle aasta üheksa kuuga ulatuvad kolme miljardi dollarini (38 miljardi kroonini).

Venemaa jõuorganid on saanud aasta esimese üheksa kuuga 14,1 miljonit hagi, mis on kolmandiku võrra rohkem kui eelmisel aastal samal ajal, vahendas Bloomberg.

Registreeritud kuritegude arv kasvasid 12% 2,9 miljoni juhtumini ning lahendamata juhtumite arv kasvas hüppeliselt 35% 1,4 miljonini juhtumini. Välismaalaste vastu suunatud kuritegusid oli 20% rohkem kui eelmisel perioodil.

Vägivaldsed kuriteod on viimastel aastatel olnud langustrendis, kuigi viimasel ajal on toimunud neli palgamõrva Venemaal, kus ohvriteks on olnud tuntud inimesed. Peaprokurör alustas eile kriminaaljuurdlust pangajuhi Aleksander Plohhini mõrva asjus.

Vneštorgbank üksuse VTB-24 juht Aleksander Plohhin mõrvati kolm päeva pärast Venemaa ajakirjaniku Anna Politkovskaja mõrva. Mõlemal juhul kahtlustatakse palgamõrva. Venemaa keskpanga asedirektor Andrei Kozlov suri 13.septembril eelmise päeva rünnakus saadud haavadesse. Ükski neist mõrvadest ei ole veel lahendatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2006, 17:15
Otsi:

Ava täpsem otsing