Briti firma Experian ostis Krediidiinfo

Annika Matson 13. oktoober 2006, 00:00

Selle tehinguga saab Krediidiinfo ASist sajaprotsendiline Experiani tütarfirma, mille peakorter on Iirimaal Dublinis. Experian on noteeritud Londoni börsil.

Krediidiinfo üks suuremaid omanikke oli seni firma asedirektor Alar Jäger, talle kuulus 40 protsenti firmast. Jäger ütles, et kulutab saadud raha oma tarbeks ning mingit uut firmat tal plaanis asutada pole.

Kui suure summa ta 40 protsendi aktsiate eest sai, on tema sõnul lepinguga keelatud öelda. "Ütleme nii, et kinnisvarasahkerdajate käest läbi voolavate summadega seda võrrelda ei saa," naljatles Jäger.

Ta lisas, et Krediidiinfo müümise põhjus oli arenguküsimus. "Tahtsime globaalsele turule minna," ütles Jäger.

"Ma arvan, et oleme Experiani näol leidnud ideaalse uue omaniku, sest mõlemal ettevõttel on sarnane kliendikeskne lähenemine. Experiani kaudu saame ligipääsu väga olulisele oskusteabele, mis võimaldab täiustada meie ligi 13 000 kliendi käsutuses olevaid inforaportite, krediidihalduse ja turundusinfo teenuseid," ütles Krediidiinfo tegevjuht Veiko Meos.

"Krediidiinfo omandamine tugevdab Experiani positsiooni Euroopa juhtiva krediidiinformatsiooni ja haldusteenuse pakkujana. Krediidiinfol on tugev turupositsioon, ennast tõestanud juhtkond ning järjekindel kasv," ütles pressiteates Experiani Inglismaa, Iirimaa ja Põhja-Euroopa regiooni juht Richard Fidds.

Krediidiinfo omandamine on kooskõlas Experiani strateegiaga omandada täiendavaid ettevõtteid, et pakkuda uusi tooteid ja uut informatsiooni või siseneda uute piirkondade turgudele, suurendades samal ajal Experiani väärtust. Kaugemas plaanis on Experiani sihiks kinnitada kanda kogu Balti regioonis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing