Lennuõnnetus viis New Yorgi paariks tunniks hirmuseisundisse

Kertu Ruus 13. oktoober 2006, 00:00

Nii inimeste kui meedia esimene küsimus oli kolmapäeval pärast kella kolme (Eesti aja järgi kell kümme õhtul) aset leidnud sündmust, kas tegemist on terrorirünnakuga. Pärast täpselt viis aastat ja üks kuu tagasi toimunud terrorirünnakut tabas uudis sellest, et New Yorgis rammib lennuk elumaja, eriti hellasid närve. Ka 11. septembril ei mõistetud kohe, millega tegemist, ning meediakanalid andsid kaua vastuolulist informatsiooni. Nüüd, nagu ka viis aastat tagasi, kirjeldasid kümned pihta saanud majas ning selle lähedal viibinud inimesed ajakirjandusele juhtunut ning tundeid, mis neid lennuki majja sööstmist nähes valdasid. Paljud ütlesid, et nende esimene mõte oli, et tegemist on uue 11. septembriga.

Meedia avaldas kuni täpsema info selgumiseni pidevalt kommentaare võimaliku terrorirünnaku kohta, kuid kõik ametlikud allikad kordasid, et pole mingit põhjust terrorit kahtlustada. Siiski saadeti mitme USA linna kohale hävitajad õhuruumi kontrollima. Mõne tunni pärast sai siiski selgeks, et tegemist oli vaid õnnetusega ning et lennuk kuulus pesapallimängijale, kes kaotas lennuki üle kontrolli.

Inimestega sarnaselt käitus ka aktsiaturg, mis kohe pärast uudist langusesse läks, kuid siis taas ülespoole hakkas liikuma.

Lennuk, mis eile New Yorgis kaks inimest tappis, kuulus pesapallimeeskonna New York Yankees 34aastasele pallurile Cory Lidle'ile.

Lennuk tabas ilmselt 50-korruselise Belaire'ina tuntud luksusliku elamu 40. või 41. korrust

New Yorgis Idajõe ja Hudsoni jõe kohal on 1980. aastatest lennukitel ja kopteritel lubatud lennata madalamal kui 1100 jalga ilma eriloata. Nad peavad lihtsalt jälgima, et kellelegi teisele otsa ei sõidaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing