Manglusel altkäemaksu võtmise kahtlus

Koit Brinkmann 13. oktoober 2006, 00:00

Lõuna ringkonnaprokuröri Ene Timmi taotlusel vahistas Tartu maakohtus eile Mangluse, kahtlustatuna ametialastes kuritegudes, täpsemalt karistusseaduse N 294 lõige 2 punkti 4 alusel altkäemaksu vastuvõtmisega nõustumises korduvalt ja suures ulatuses.

Kuni pooleks aastaks vahi alla võtmist põhjendas Timmi sellega, et vabaduses viibides võib Manglus uusi kuritegusid toime panna ja takistada uurimist.

Timmi ei soovinud kommenteerida peaminister Andrus Ansipi poolt eilsel valitsuse pressikonverentsil öeldud lauseid, et Mangluse vahistamine ei ole seotud maadevahetusega maa-ametis ning teda hämmastab, et osa inimesi on saanud Otepääl ehitusloa sinna, kuhu ehitada ei tohi.

Ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku sõnul ei tea ta, kust peaministri informatsioon pärineb.

Otepää vallavolikogu liige Jaanus Raidal ütles, et tema jaoks polnud Mangluse vahistamine väga suur üllatus. "Kuni selle aasta alguseni oli tal rahvuspargis suur otsustamisõigus. Tema hüüdnimi Otepääl on Kaval-Ants, selle aasta kevadest, kui ta opositsiooni poolele üle läks, kutsutakse teda ka Juudaseks," lisas Raidal.

Raidali sõnul olevat vallas dokumentidega suur segadus ajast, kui Manglus oli vallasekretär. "Sadu dokumente on kadunud," märkis Raidal.

Manglusest sai juulis 2004 Otepää looduspargi direktor, enne seda töötas ta Otepää vallasekretärina.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing