Mozarti ja Šostakovitši muusika kõlab laste hüvanguks

Kersti Inno 13. oktoober 2006, 00:00

19. oktoobril toimub Estonia kontserdisaalis heategevuskontsert "Märka last!"

Tallinna Filharmoonia koostöös Lastekaitse Liidu ja MTÜga Russki Dom - rahvusvahelise heategevusfondi "Novye Imena" esindajaga Eestis - korraldab kontserdi hooldusperedes kasvavate laste toetuseks.

Kontsert on pühendatud geniaalsete heliloojate Wolfgang Amadeus Mozarti 250. ja Dmitri Šostakovitši 100. sünniaastapäevale. Kavas on juubeliheliloojate ühed eredamad teosed - Mozarti "Väike öömuusika", viiulikontsert nr 5 ja sümfoonia nr 29 ning Šostakovitši klaverikontsert nr 1.

Koos Tallinna Kammerorkestriga on kontserdil esinemas säravad lapsinterpreedid Venemaalt, kes juba konkurssidel rahvusvahelist tuntust võitnud, nii et loodetavasti tulevased maailmanimed.

Mozarti ühes enammängitud viiulikontserdis soleerib 16aastane Tatjana Šalaginova, kes vaatamata oma noorusele on andnud juba kontserte Norras, endises Jugoslaavias, Itaalias ning eelkõige loomulikult oma kodumaal, saatjateks kammerorkestrid Gnesinskie Virtuosi, Moskovia ning Moskva Sümfooniaorkester.

Dmitri Šostakovitši esimese klaverikontserdi esmaesitaja oli helilooja ise. Ta kirjutaski selle kontserdi muuhulgas selleks, et näidata oma tugevaid külgi pianistina: klahvilöögi kergust ja sära, humoorikust ning särtsakat magusust, virtuoossust ning võimet lülituda kiiresti ühelt meeleolult teisele. See lapsemeelne ja helge teos on täis tsitaate klassikute teostest ning paroodiat, äratundmisrõõmu pakkuvaid noppeid Haydnilt ja Beethovenilt.

Oma erakordselt särava loomu tõttu on kontsert meelepärane nii interpreetidele kui ka kuulajatele. Teoses soleerib 17aastane Nikita Mndojants.

Kontserti juhatab Tallinna Filharmoonia kunstiline juht Eri Klas, UNICEFi hea tahte saadik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing