USA tippsaksofonist Joe Lovano tuleb Tallinna

Ester Eggert 13. oktoober 2006, 00:00

Lovano koostööpartnerite nimekiri on aukartustäratav. Vaid mõni näide: Bill Frisell, John Scofield, Herbie Hancock ja Dave Holland.

Eesti paremikku kuuluv džässisaksofonist Siim Aimla ootab kontserti põnevusega. "Joe Lovano näol on tegemist praeguse aja ühe parema džässmuusikuga üldse. Ta on juba paarkümmend aastat tipus olnud, kuid on endiselt huvitav ja põnev. Loomulikult on Lovano mänginud koos parimatega. Tahan kuulda, mida uut tal seekord pakkuda on," räägib Aimla.

Lovano ise on enda kohta öelnud, et talle meeldib teha head muusikat ja avastada uusi improviseerimismooduseid. "Kuigi minu projektide rõhuasetused on suuresti varieerunud, püsib sisemine kontseptsioon alati muutumatuna. Pole oluline, mis stiilis mängin, igal juhul tahan jääda iseendaks."

Lovano saksofonikäsitluse märksõnaks on hingestatus. Tema helikeel on robustne, pill tema käte vahel võib ühel hetkel olla magus ja õhuline, kuid juba järgmisel plahvatusohtlik nagu vulkaan.

Eestisse tuleb saksofonimängija koos oma lauljast abikaasa Judi Silvanoga, kes on tunnustatud ka helilooja, pedagoogi ja muusikaajakirjanikuna. Judi meeldivalt selge ja täpne vokaal lisab Joe Lovano niigi käänulisele ja ootamatusi täis instrumendikäsitlusele veelgi vürtsi.

Lisaks astuvad 17. oktoobril publiku ette ameeriklasest bassist Peter Barshay ja USA-Eesti trummar Brian Melvin. Kitarri mängib Jaak Sooäär, keda muusikahuvilised teavad ka koosseisudest The Dynamite Vikings, Eesti Keeled ja Dessert Time. Klahvpillidel on Jürmo Eespere.

Loodetavasti leiab igaüks vanameister Joe Lovano muusikast enda jaoks midagi. Maailma absoluutsed tipud ei külasta Eestit sugugi iga päev.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing