Hinnatõus kandub linnast eemale

16. oktoober 2006, 00:00

Tallinna lähipiirkonda (Tabasalu, Viimsi) jäävate korterite hind jäi esimesel poolaastal samale tasemele, tõustes keskmiselt 2%, seda nii renoveeritud kui ka renoveerimata korterite puhul.

Enim tõusid hinnad hoopis Tallinnast kuni 50 kilomeetri kaugusele jäävates paikades. Paldiski, Loksa ja Kohila renoveeritud korterite hinnad kasvasid isegi kuni 25%, renoveerimata korteritel 15%. Üle 10protsendine tõus oli ka Kuusalus, Kallaveres, Raasikul, Arukülas ja Kehras. Põhjus on üsna loogiline - kuivõrd linnakorterite hinnad on paljude jaoks jõudnud püüdmatusse kõrgusesse, kuid eluaset on siiski vaja, otsustakse osta odavam korter linnalähedasse piirkonda. Kui transpordikulud koos laenumaksega ei ületa linnas asuvate samaväärsete korterite taset, on asjal jumet. Lisaks saab oluliselt väiksema summa eest osta suurema elamispinna kui linnapiirkondades võimalik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing