Gross ja Äripäev esitasid täna kohtus tõendeid

Annika Matson, Raimo Ülavere 16. oktoober 2006, 14:35

Täna toimus Oleg Grossi firma ja Äripäeva
vahelisel kohtuprotsessil eelistung, kus osapooled esitasid kohtule
tõendeid.

Selle aasta märtsi lõpus töötas Äripäeva ajakirjanik Ralf-Martin Soe neli päeva Oleg Grossi firma OG Elektra Tootmine tsehhis. Töötamise eest maksti talle 925 krooni peo peale. Tegemist oli Äripäeva väitel ümbrikupalgaga, kuna tsehhi juhataja kinnitusel sellelt summalt makse ei maksta. Lisaks oli juhataja ja kolleegide ütlusel ettevõttes kord, et töötajate töötasust osa, millelt ka makse makstakse, läheb panka ning osa, millelt makse ei maksta, antakse töötajale kätte sularahas. Muuhulgas on tsehhi juhataja, palga väljamaksja ja ajakirjaniku palga teemalised vestlused salvestatud.

Pärast info saamist, et tegu oli ajakirjanikuga, maksis OG Elektra Tootmine ajakirjanikule välja makstud summalt maksud ning kaebas ajalehe Äripäev kohtusse, kinnitades, et kõik ette nähtud maksud on õigeaegselt makstud.

Tänasel kohtuistungil esitatud pooled kohtule tõendeid - OG Elektra Tootmine ühelt poolt, et kõik maksud Ralf-Martin Soe töötasult on makstud ning Äripäev teiselt poolt, et töötasu välja maksmise hetkel polnud firmal kavas summalt makse tasuda. Enne eelistungi jätkumist 11. detsembril koguvad pooled kohtu abiga veel tõendeid, põhiistungile on oodata ka tunnistajaid. Tänasel istungil viibis kohal ka Oleg Gross.

Lisaks OG Elektra Tootmise hagile on Äripäeva vastu esitanud hagi ka Oleg Gross, nõudes lehelt 1,5 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. October 2006, 14:39
Otsi:

Ava täpsem otsing