Pankuri mõrva võis tellida Ukraina oligarh

ÄP 17. oktoober 2006, 00:00

Vene keskpanga asedirektori Andrei Kozlovi palgamõrvarite nimed on teada, samuti mõrva tellinud isik, kuigi tema nime pole veel avaldatud, kirjutas NEWSru.com.

Mõrva tellijaks võib olla Ukraina oligarh.

Tulistajad olid Ukraina töölised. Nad värvati algul ainult Kozlovi jälgima, aga 13. septembril nõustusid nad ootamatult mõrvaga. Kuriteole õnnestus jälile saada tänu sellele, et mõrva vahendaja oli ihne. Varem oli teada, et vahendaja maksis palgamõrvaritele raha ära, aga Vene leht Kommersant kirjutas, et raha siiski ei makstud. Palgamõrvarid nägid, et neid jälgitakse, ja jõudsid järeldusele, et tellija tahab neid kõrvaldada.

Oma elu pärast kartvad amatöörmõrtsukad läksid miilitsase ning andsid seal tunnistused.

Mõrvarid on 35aastased Ukraina kodanikud Aleksei Polovinkin, Maksim Progljada ja Aleksandr Belokopõtov.

Leht Tvoi Den kinnitab, et mõrva tellijaks võib olla tuntud Ukraina oligarh, kes on lähedalt seotud Ukraina parlamendiliikme Julia Tõmošenkoga. Toetudes operatiivtöötajatelt saadud andmetele, väidab ajaleht, et Kozlov võis endast kujutada tõsist ohtu teatud välismaise ärimehe tegevusele.

Uurimise andmetel pesti Ukraina pangas ja tema tütarpankades Moskvas suuri summasid kriminaalset päritolu raha. See raha võisi liikuda Baltimaadesse.

Need afäärid äratasid kuuldavasti Kozlovi tähelepanu ja ta hakkas neid uurima.

Eesti Ekspress kirjutas, et paar kuud enne mõrva käis Kozlov poolsalaja Tallinnas. Tema väitel liikus alates tänavuse aasta algusest Eesti pankade kaudu Venemaalt läände väga suurtes kogustes raha. Ta nõudis Eesti võimudelt erandkorras mitme Ühispangas ja Sampo Pangas asuva konto sulgemist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing