Apple'it aktsiat võib oodata börsilt minema saatmine

Romet Kreek 18. oktoober 2006, 00:00

Kuigi Nasdaq ei pruugi tuntud ettevõtetega nii karmilt käituda, ähvardab konsultatsioonifirma Donohoe Advisory Associates andmetel 54 ettevõtet optsiooniskandaali tõttu börsilt minema saatmine.

Minema saatmise ohus olevate ettevõtete seas on Apple Computer, tarkvarakompanii Autodesk ja Children's Place Retail Stores.

Ettevõtted on uurimise all, kuna kahtlustatakse, et nad näitasid optsioonide väljaandmist tagantjärele ajal, mil aktsia hind oli madal. See aga teeb optsiooniprogrammid juhtkonnale ja töötajatele väärtuslikumaks ning kulud ettevõtte jaoks suuremaks.

Kui börsilt minema saadetavad ettevõtted tahavad, et nende aktsiatega kauplemine jätkuks, peavad nad suunama oma aktsiad börsivälistele alternatiivturgudele, nagu OTC Bulletin Board või Pink Sheets. Need turud on vähem tunnustatud. Seal on ka vähem kauplejaid, mis teeb investoritele aktsiate ostmise-müümise keerulisemaks. Lisaks on need turud nõrgemate noteerimisnõuetega, mistõttu investorid peavad nendel turgudel olevate ettevõtete aktsiaid riskantsemaks.

Kuigi New Yorgi börsi (NYSE) nõudeid peetakse karmimaks, on NYSE ettevõtete börsilt minema saatmise nõuded Nasdaqi omadest nõrgemad. Kuigi seitse firmat on hilinenud aruande avaldamisega, saab NYSE ettevõtted börsilt minema saata siis, kui nad on jäänud aastaaruande avaldamisega hiljaks üle kuue kuu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing