Lao huvisfääris Venemaa naftapuuraugud

Ralf-Martin Soe 18. oktoober 2006, 00:00

Meelis Laole kuuluva ML Investeeringute tegevjuhi Margit Viiarti sõnutsi on ettevõtte peamine projekt Meelis Lao tegevus Venemaal, täpsemalt naftaleiukohtadele investeerijate otsimine ja vahendamine.

"Me oleme sellega tegelenud poolteist aastat. Praegu on puurkaevude projekt peamine ML Investeeringute tegevus ning seetõttu viibib Lao ka enamiku aja Venemaal. Pakume ka finantskonsultatsioone, mina olen finantsist, ka sealt tuleb osa käibest," sõnas Viiart.

ML Investeeringute nimi haakub HTB Investeeringute ja JMB Investeeringutega. Viimased kaks kuuluvad Hannes Tamjärvele (HTB) ja Jüri Mõisale (JMB), kes on praegu Jüri Mõisa juhitava Raudteeveeremi rentimisega tegeleva Meta Eks ASi osanikud. Meelis Lao oli Mõisa ja Tamjärve kõrval raudteetsisterne laenutava Meta Eks Holding SP üks asutajaliikmeid, ent hilisematest projektidest (Meta Eks AS) jäi mees välja.

Meelis Lao oli 2006. aasta juulini ka investeeringutega tegeleva Sincera Grupi osanik, kus ta hoiab siiani äriregistri andmetel nõukogu liikme staatust. Teine nõukogu liige on Lukoil Eesti juhatuse liige Jevgeni Bolðakov, kellega mestis Lao on asutanud MTÜ Laskeselts Eesti Sporting. Jevgeni Bolðakovi ja Kaur Kenderiga on ta ühes nõukogus ka Rahvusvahelise Vene Kultuurpärandi ning Keele Säilitamise ja Kaitsmise Sihtasutuses.

Meelis Laol oli osalus ka lõunamaiste viljade importijas Megaviljad, mille staatus on praegu "likvideerimisel". Likvideerijaks on pandud Martin Krupp, kes ajakirjanduse andmetel ajas majandusminister Edgar Savisaare pereliikmetega kinnisvaraäri.

Lao äritegevus algas äriregistri järgi Multigrupi Aktsiaseltsis, mis tegeles valdusfirmadega, kus Lao aastatel 1995-1998 oli nõukogu liige.

Siiski on Lao avalikkusele rohkem tuntud kui probleemide lahendaja. Ta on tegutsenud selles vallas suhetes Vene poliitikutega (Jüri Mõisa palvel), Eesti Raudtee erastamisel (Hannes Tamjärve palvel), vannitootja Balteco aktsiavaidluses (Rain Lõhmuse palvel), keerulise saatusega Pärnu mnt 10 kinnistu (Margus Finki palvel) ja ka Viru tänava kinnistu rendivaidlustes.

Meelis Lao ei soovinud eile Äripäevaga suhelda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing