Leedu telekomilt rekordkasum

Tarvo Vaarmets 18. oktoober 2006, 00:00

Selline kasuminumber tähendab võrreldes eelmise aastaga 46protsendist kasvu. Käive muutus samal ajal TEO-le iseloomulikult vaid mõne protsendi võrra, kasvades 836 miljoni kroonini ehk 1,6%. Eelmine tippkasum jäi selle aasta teise kvartalisse, mil teeniti 15,7 miljonit krooni tulu.

"Ettevõtte kolmanda kvartali ja üheksa kuu tulemused on väga head nii äriliste kui ka finantsiliste näitajate mõttes," väljendas TEO tegevdirektor Arunas Šikšta rõõmu firma arengu üle.

"Ootasime küll natuke kõrgemat EBIT (kasum enne mahaarvamisi - toim.) marginaali, seda vähendas natuke konkurentsiametilt turupositsiooni kuritarvitamise eest saadud 3 miljoni litine trahv," sõnas Suprema analüütik Arko Kurtmann. Sellegipoolest hindas ta tulemust heaks.

"Puhaskasumimarginaal on midugi väga hea, mis suurel määral tulenes sellest, et ettevõtte amortisatsioonikulu on vähenemas," märkis analüütik.

Tuleb arvestada, et sel aastal müüs TEO ehitusettevõtte Comliet. Vaatamata sellele on suudetud käivet kasvatada.

Vilniuse börsil noteeritud TEO aktsiat näivad investorid mõnevõrra alahindavat. Suprema on andnud TEO aktsiale 3-litise hinnasihi.

Hansabank Marketsi analüüsi järgi peaks TEO aktsia maksma 2,7 litti, mis on praegusest hinnast 15% võrra kõrgemal. Positiivsete näitajatena on Hansabank Marketsi analüütik Donatas Uzkurelis märkinud ettevõtte tugevat rahavoogu, väikest laenukoormust ja kontserni liidripositsiooni kohalikul turul. Kogu aasta mastaabis ootab Uzkurelis 54protsendist kasumi kasvu.

TEO käesoleva majandusaasta ja seega ka viimase kvartali heades tulemustes on veendunud ka kontserni juht. "Olen kindel, et 2006. aasta tulemused tulevad head," kinnitas Šikšta.

"Ettevõte ise usub tugevalt digitelevisiooni teenusesse," lausus Kurtmann. Tema sõnul hakkab digi-TV teenuse pakkumine suuremat mõju avaldama järgmisel aastal. Sel aastal on eelkõige käivitamisperiood.

Eile tõusis TEO aktsia hind 0,43%, 2,33 litini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing