Õigusteadlased lahkavad Tartus reforme

18. oktoober 2006, 12:14

Sel nädalalõpul kogunevad õigusteadlased
Tartusse traditsioonilisele kohtumisele. Kahe päeva jooksul toimuvates avaliku
õiguse, eraõiguse ja karistusõiguse sektsioonides esinevad 15 õigusdoktorit ja
kaheksa magistrit, teatab justiitsministeerium.

Sel nädalalõpul toimuva õigusteadlaste traditsioonilise kohtumise Tartus avab justiitsminister Rein Lang. Riigikohtu esimees Märt Rask, Eesti Advokatuuri esimees Aivar Pilv, Riigi peaprokurör Norman Aas, Eesti Akadeemilise Õigusteaduse Seltsi esimees ja dekaan prof. Kalle Merusk juhatavad XXIX Eesti õigusteadlaste päevade "15 aastat õigusreforme Eestis" arutelusid.

Diskuteeritakse teemal õigusreformid ja nende mõju. Kahel päeval peetakse kokku 36 ettekannet.
Õigusteadlaste päevade kokkuvõtted tehakse justiitsministrite diskussioonil, kus Ainar Ruussaare juhatusel arutlevad õigusreformide teemal eksjustiitsministrid Jüri Raidla, Kaido Kama, Paul Varul, Märt Rask, Ken-Marti Vaher ja minister Rein Lang.

XXIX Eesti õigusteadlaste päevade korralduskomisjoni juhataja dr. Peep Pruksi hinnangul koguneb sel aastal Tartusse rohkem kui 550 juristi.

Esimesed Eesti õigusteadlaste päevad toimusid 1922. aastal, kokku peeti neid aastani 1940 neljateistkümnel korral. Traditsiooni taaselustas Eesti Akadeemiline Õigusteaduse Selts ning XV Eesti õigusteadlaste päevad said teoks 21. juunil 1991.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. October 2006, 11:48
Otsi:

Ava täpsem otsing