Kalev üha aktiivsem kinnisvarasektoris

Tõnis Oja 19. oktoober 2006, 00:00

Eilne Äripäev kirjutas, et Kalevi kinnisvarafirma Kalev REC osales aktiivselt Kopli liinide hoonestusõiguse konkursil ning jäi ettevõtja Endel Sifile napilt alla. Kalev jäi oma 132 miljoni kroonise pakkumisega napilt teiseks. Ettevõtte suuromaniku Oliver Kruuda sõnul oli kommivabriku tütarettevõte nõus välja käima koguni 222 miljonit krooni juhul, kui linn lahendab sundüürnike probleemi.

See aga näitab taas, et ettevõtte prioriteediks on endiselt kinnisvaraarendamine ning magusatootmise kasumi peale eriti ei loodeta. Või milline on ikkagi Kalevi põhitegevus? 30. juunil lõppenud majandusaastal sai Kalev kokku pisikese, 1,2 miljoni krooni suuruse kasumi. Peamiselt tuli kasum kinnisvarasektorist, sealhulgas kinnisvara ümberhindlusest. Kalevi aktsia hind hakkas järsult kerkima umbes aasta tagasi pärast seda, kui ettevõte oli teatanud suurest kahjumist finantsaasta esimeses kvartalis. Kiire hinnatõus kestis kuni aastavahetuseni, millele järgnes kerge mõõn ning uus tõus mai lõpus. Alates sellest ajast on kommivabriku aktsia hind tasapisi langema hakanud, kuid samas on see olnud üsnagi stabiilne.

Põhinimekirja ning tegelikult kõikide nimekirjade suurim tõusja oli eile 3,81 protsendiga Eesti Ehituse aktsia, mille sulgemishinnaks jäi 123,61 krooni. Väärtpaberi käive oli kolm miljonit krooni. Ettevõtte konkurendi, Merko Ehituse aktsia hind kallines 1,04 protsendi võrra, 243,46 kroonini.

Suurim langeja oli põhinimekirjas Harju Elektri aktsia, mille hind kukkus 1,86 protsenti, 57,89 kroonini. Väärtpaberi käive oli soliidne: 3,6 miljonit krooni.

Üldiselt oli Tallinna börsil eile aktiivne kauplemispäev. Enam kui kahemiljonilise käibe saavutas kuus väärtpaberit, aktiivsemad neist olid Tallinki tavaline ning täiendav aktsia, mille käibeks tuli kokku 9,4 miljonit krooni. Mõlema väärtpaberi hinnatõus oli samuti soliidne. Tallinki aktsia kerkis 1,52 protsendi võrra, 62,59 kroonini, Tallinki täiendav aktsia kallines 2,29 protsenti, 62,90 kroonini, mis on selle väärtpaberi ajaloo kõrgeim hind.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:21

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing