Dow tegi taas rekordi

Tõnis Oja 20. oktoober 2006, 00:00

Ehkki Dow Jonesi tööstuskeskmine ei suutnud kolmapäeva hommikul ületatud 12 000 punkti taset hoida, sulgus maailma tuntuim aktsiaindeks rekordilisel 11 992,68 punktil. Aasta algusega võrreldes on indeks kerkinud 12 protsenti.

Kauplemispäeva lõpetas positiivselt ka laiemat aktsiaturgu peegeldav S&P 500 indeks, kuid väga paljude tehnoloogiasektori ettevõtete aktsiaid sisaldav Nasdaqi koondindeks andis järele ning sulgus 2317,15 punktil.

Dow' komponentidest oli suurim tõusja IBM, mille aktsia hind käis 19 kuu kõrgeimal tasemel (92 dollaril), lõpetas aga veidi madalamal tasemel ehk 89 dollaril, mis jäi teisipäevasest kauplemishinnast ikkagi 3,3 protsenti kõrgemale.

Investoreid innustas eile avaldatud tarbijahinnaindeks, mis oli tunduvalt julgustavam kui päev varem avaldatud tootjahinnaindeks. Aktsiate hinnatõusule andis hoogu ka nafta hinna langemine New Yorgi kaubabörsil alla 58 dollari barrelist.

Nokia järel teise mobiiltelefonide tootja, Motorola, aktsia hind kukkus 4,87 protsenti (23,64 dollarini) pärast ettevõtte teadet, et kolmanda kvartali käive oli 10,6 miljardit dollarit (132 miljardit krooni) mis jäi tunduvalt alla ettevõtte enda prognoosist, mis oli 11,1 miljardit dollarit.

Eilne kauplemispäev algas Ühendriikide aktsiaturul kerge miinusega, ehkki esimesel kauplemistunnil kindlat suunda ei olnud. Oodatust paremate kvartalitulemustega lagedale tulnud arvutitootja Apple'i aktsia hüppas esimese poole tunniga 6,3 protsenti, 79,23 dollarini. Negatiivse poole pealt hiilgas kiibitootja AMD, mis kukkus 11 protsenti, 21,53 dollarini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing