'Estonian Wine Challenge 2006'

Heidi Vihma 20. oktoober 2006, 00:00

Rahvusvaheline veinivõistlus "Estonian Wine Challenge 2006" on kuues ning päädib veinipäevaga Tallinnas ja Tartus. Veinipäevad on mõeldud kõikidele veinihuvilistele, seal on võimalik tutvuda müügile jõudnud uute aastakäikude ja veinisarjadega. Eesmärgiks on toetada nii veinide ostjat kui ka müüjat sobiva veini leidmisel. Sellised väikemessi sarnased, veine võrdlevad üritused toimuvad ka mujal maailmas tavaliselt korra aastas.

Estonian Wine Challenge alustas aastal 2000, üritus on järjest kasvanud. Tänavu osaleb võistlusel ligi 800 toodet, millest enamiku moodustavad veinid, väiksem osa on destilleeritud alkoholist valmistatud jookidel.

Üks põhjustest, miks veini ja kangeid alkoholitooteid võistlusele esitatakse, peitub hindamissüsteemis: omavahel võistlevad ainult võrdsed tooted, st need, mille viinamarjasort ja tootmistehnoloogia on ühesugused ning veinipiirkondade iseloomud sarnased. Teist aastat järjest töötavad jookide hindamise žüriid nii Tallinnas kui ka Tartus. Võistluse üldised tulemused saavad teatavaks alates 27. oktoobrist.

Veinipäev Tallinnas: 27. oktoobril hotelli Portos 5. korrusel; avatud kell 12-21. Ürituse raames toimuvatele veiniseminaridele registreerimine e-posti teel info@estonianwinechallenge.com

Veinipäev Tartus: 2. detsembril Atlantise konverentsiruumides.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing