Ehitajate palgad tõusid viiendiku

Annika Matson 20. oktoober 2006, 10:22

Tööjõukulu ehituses kallines kolmandas
kvartalis mullusega võrreldes 20,4 protsenti, selgus statistikaameti teatest.

Ehitushinna indeksi uuringut tehakse aasta-aastalt sama, 24 Eestis tegutseva ehitusfirma tulemuste baasil, välismaal töötamine pole arvesse võetud, selgitas statistikaameti juhtivstatistik Hede Hannula. Statistikaamet küsib firmadelt ka keskmise tunnitasu kroonides, kuid see info ei ole Hannula sõnul avalik. "Kolmandas kvartalis oli töötajate palgakasv piirkonniti erinev, mõnes ettevõttes töötasu isegi veidi langes," ütles Hannula.

Ehitushinnaindeksi muutus oli tänavu komandas kvartalis võrreldes teise kvartaliga 4,4%. Ameti teatel mõjutas ehitushinnaindeksit 2006. aasta III kvartalis võrreldes II kvartaliga eelkõige tööjõu kallinemine. 2006. aasta III kvartalis oli ehitustegevus 2005. aasta III kvartaliga võrreldes 11,2% kallim.
Remondi- ja rekonstrueerimistööde hinnaindeksi muutus oli 2006. aasta III kvartalis võrreldes II kvartaliga 4,7% ja võrreldes 2005. aasta III kvartaliga 12,0%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2006, 11:43
Otsi:

Ava täpsem otsing