Finnairi streigiläbirääkimised jätkuvad täna pärastlõunal

20. oktoober 2006, 14:01

Soomes jätkuvad täna pärastlõunal
läbirääkimised, kus püütakse leida lahendust Finnairi stjuardesside ja
stjuuardite streigi lõpetamiseks, vahendas Postimees Online.

Eilsed läbirääkimised riikliku lepitaja Juhani Saloniuse eestvedamisel lõppesid tulemusteta.Finnair püüdis eile kiirendada kokkuleppele jõudmist sellega, et pakkus kõigile firmas tähtajalise töölepinguga töötavatele inimestele alalist töökohta vanadel palgatingimustel.


Finnair püüab täna lendude arvu suurendada ja seda vaatamata streigile ning autotranspordi AKT töötajate toetusstreigile. Nimelt keelduvad ATK töötajad tankimast Finnairi lennukeid. Finnair püüab aga lennukeid tankida välismaal.
Täna teeb Finnair kõik kaheksa kavandatud tšarterlendu ja suurendab liinilendude arvu Euroopasse, teiste hulgas Budapesti ja Barcelonasse.
Stjuardesside streik algas eile hommikul kell 4. See on seotud Finnairi otsusega palgata Eestis tegutsevasse tütarfirmasse Aero Airlines tööle 500 uut töötajat. Soome stjuardesside ja stjuuardite liidu (SLSY) andmetel on miinimumpalk 1200 eurot (18 800 krooni), 25-aastase tööstaaži puhul maksimaalselt 2300 eurot (36 000 krooni). Tegelikkuses lisandub veel 30-40 protsenti.
Finnairi palgastatistika järgi on keskmine palk koos lisadega 3400 eurot (53 200 krooni) kuus pluss maksuvaba päevaraha 430 eurot (6730 krooni) kuus. Süüa saavad kõik ilma rahata.
Tegelikult jäävad stjuardesside palgad 2280 - 4130 euro (35 700 - 64 600 krooni) vahemikku, kirjutas Helsingin Sanomat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2006, 14:01
Otsi:

Ava täpsem otsing