Loksa majadele kleebitakse metanooli eest hoiatavad sildid

20. oktoober 2006, 15:34

Sotsiaalminister Jaak Aab ja Loksa linnapea
Helle Lootsmann leppisid kokku, et Loksa linnavalitsus koostab mürgistuste eest
hoiatavad teabelehed ning kleebib need avalikesse kohtadesse ja majade ustele,
teatas sotsiaalministeerium.

Samaaegselt informeerivad linnajuhid ja kohalik politsei riskigruppe ka suuliselt. Sellel nädalal on Loksal leitud surnuna neli inimest, kes kiirabi esialgse teabe kohaselt võisid surra metanooli mürgistuse tagajärjel. Lisaks on viidud Põhja-Eesti regionaalhaigla siseosakonda üks inimene, kelle seisund ei ole enam eluohtlik.

Sotsiaalministeerium hoiatab: ärge tarbige salaalkoholi ega vedelikke, mis pole mõeldud joomiseks.

Loksa piirkonnas on tegemist võimaliku metanooli mürgitustega. Samuti palub sotsiaalministeerium inimestel, kel on teavet võimalike müügikohtade ning müüjate kohta, kes on illegaalset alkoholi ostnud, sellest kindlasti informeerida politseid.

Metanool on inimorganismile mürk. Selle joomine võib lõppeda surmaga, lisaks võib see tekitada pöördumatuid kahjustusi kuni täieliku invaliidistumiseni. Samuti võivad tagajärgedeks olla pimedaks jäämine, neerude, maksa ja ajukahjustused.

Metanooli vastumürk on etanool. Metanooli joonud inimene peab sisse võtma kolmekordses koguses etanooli. Kui inimene on joonud ühe pitsi metanooli, siis tuleb vastumürgina juua kolm pitsi etanooli. Etanool vabastab organismist metanooli.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2006, 15:20
Otsi:

Ava täpsem otsing