Mihkel Raud: Edgar Savisaar on Vene spioon

Annika Matson 20. oktoober 2006, 07:23

Kuigi presidendivalimistest on juba mõnda
aega möödas, on meedia tasakaalustamatus endiselt kuum teema, kirjutab Raud
tänase Eesti Päevalehe arvamusküljel.

Arvamuslood esindavad tema sõnul arvaja isiklikku arvamust. Ja seda ei saa ajakirjanduse tasakaalustatuse argumentidega rünnata. Isegi siis, kui esitatud arvamus “ei ole õige”.

Kallutatud või mis? Kujutlegem nüüd reaktsioone, mida põhjustaks Eesti Päevalehe arvamusküljel ilmuv lõik: “Edgar Savisaar on Vene spioon. Kuulake tema niriseva ilaga võidu suust väljuvat bolševistlikku möga ja te saate aru, mida ma mõtlen. Liidame sellele Villu Reiljani altkäemaksukroonidega täidetud taskud ja sõna “kera” kasutamine nende korrumpeerunud lojuste ühisosa kirjeldamisel muutub solvanguks kõigi suguvõimeliste meeste aadressil.”

Ja ometi oleks mul õigus säärasele arvamusele. Nii nagu nimetatud meestel oleks õigus mind seepeale au ja väärikuse solvamise eest kohtusse kaevata. Minu asi oleks siis vaadata, kas õnnestuks saada inimesi, kes on enda väitel Reiljani röögatuid rahamanöövreid lähedalt näinud ning neid eravestlustes emotsionaalselt kirjeldanud, kohtusse tunnistama või mitte. Ja oodata, kas kohus peaks võimalikuks, et Savisaare tegevus – Eesti kroonile raevukalt vastu sõdimisest hiljutise Gruusia ning Ukraina vabaduspüüdluste naeruvääristamiseni välja – lubas mul sellise arvamuseni jõuda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2006, 08:15
Otsi:

Ava täpsem otsing