Ehitajate palgad tõusid aastaga viiendiku

ÄP 23. oktoober 2006, 00:00

Ehitushinnaindeksi uuringut tehakse aasta-aastalt samade, 24 Eestis tegutseva ehitusfirma tulemuste baasil, kus välismaal töötamine pole arvesse võetud, selgitas statistikaameti juhtivstatistik Hede Hannula.

Statistikaamet küsib firmadelt ka keskmise tunnitasu kroonides, kuid see info ei ole Hannula sõnul avalik. Samuti ei soovinud ta välja tuua, kas palk suurenes rohkem suurtes või väikestes ehitusfirmades, pealinnas või mujal Eestis. "Kõik oli väga erinev. Mõnes ettevõttes töötasu isegi veidi langes," täpsustas Hannula.

Eelmisel aastal oli keskmine brutopalk ehituses 8480 krooni, tänavu II kvartalis 9597 krooni. III kvartali palganumbrid teatab statistikaamet novembri lõpus.

Tänavu III kvartalis oli ehitustegevus 2005. aasta sama ajaga võrreldes tervikuna 11,2% kallim. Ameti teatel mõjutas ehitushinnaindeksit eelkõige tööjõu kallinemine. Remondi- ja rekonstrueerimistööde hinnaindeksi muutus oli 2006. aasta III kvartalis võrreldes 2005. aasta sama ajaga 12%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing