Briti turismieksperdid soovitasid kuningannale setu naiste tantsu

23. oktoober 2006, 13:38

Kolm Briti turismieksperti avaldasid
ajalehe Daily Telegraph usutluses arvamust, et Inglise kuninganna Elizabethil ja
prints Philipil oleks Eestis, Lätis ja Leedus huvipakkuvaid kohti ka väljaspool
Tallinna, Riiat ja Vilniust.

Ekspertideks olid Neil Taylor firmast Bradt Travel Guides, Phil Teubler Baltic Holidaysist ja Julian Tall Baltic Adventures’ist.

Eesti võimalike külastuskohtadena mainisid nad uusgooti stiilis Alatskivi lossi, mille projekti autor Arved von Nolcken oli eeskuju võtnud kuninganna Šotimaal paiknevast Balmorali lossist. Samuti Muhu saart, mille kadakased rannaniidud ja rabad pakuvad muu hulgas häid võimalusi ratsutamiseks, mis on kuninganna üks meelistegevusi. Teades kuninganna huvi Šoti rahvatantsude vastu, leidsid eksperdid, et seetõttu võiksid talle kindlasti meeldida setude laulud ja tantsud.

Lätis soovitaksid Briti eksperdid kuningannal ära käia Jurmala rannas, kus omal ajal meeldis tervisevetel käia Vene tsaariperekonna liikmetel, kes on Inglise kuninganna kauged sugulased. Meeldivad elamusi saaks kuninglik paar ka Siguldas Gauja rahvuspargis. Kui nad peaksid aga soovima teravamaid elamusi, siis seda pakuks Nõukogude-aegne Liepaja sõjaväevangla, kus kuninganna saaks ettekujutuse tollase režiimi jälkustest.

Leedus võiksid kuninglikud kõrgused külastada Grutase parki, kuhu on koondatud Nõukogude aja Lenini, Stalini jt kujud, Vilniusest lahku löönud Uzupise vabariigi boheemlaste kvartalit või Sartai järvel iga aasta veebruaris peetavat hobuste võidusõitu, millega kaasneb laat ning rahvamuusikapidu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. October 2006, 13:38
Otsi:

Ava täpsem otsing