Euroopa aktsiad jätkasid tõusu

Peeter Teder 24. oktoober 2006, 00:00

Euroopa aktsiad jätkasid eile neli nädalat kestnud tõusu. Langejate seas olid nafta tootmise ja töötlemisega seotud firmade aktsiad.

Soome kütusetöötleja Neste Oili aktsia kukkus kolm protsenti ja maksis 23,30 eurot. Aktsia viis langusele investeerimispank Morgan Stanley, mis alandas aktsiale antud soovitust. "Ülemaailmne töötlusvõimsuste maht ületab 2007. ja 2008. aastal vajaduse töötlusvõimsuste järele," kirjutasid analüütikud klientidele saadetud kirjas. "Me alandame Euroopa töötlejate kasumiprognoose keskmiselt 14 protsendi võrra."

Neste Oil avaldab täna ka majandustulemused.

Olulised langejad olid veel Euroopa suurimaid naftatootjaid Royal Dutsch Shell ja Euroopa suurim naftatöötleja Total. Shelli aktsia langes 0,3 protsenti ja maksis 1811 Briti penni. Totali aktsia kaotas oma väärtusest 0,7 protsenti, makstes 53,30 eurot.

Euroopa laiem aktsiaindeks Dow Jones Stoxx 600 tõusis 0,2 protsenti ja oli 354,45 punkti.

Ka USA börsid alustasid päeva langusega, kuid pöördusid kella 17.30ks tõusule. Indeksite kasvukiirus vähenes juba eelmisel nädalal, mil tekkisid kahtlused firmade kasumikasvu jätkusuutlikkuse suhtes. Kella 18ks olid peamised USA indeksid tõusnud 0,6 kuni 0,9 protsenti.

Märkimisväärne langeja oli Ford. Autotooja aktsia hind langes 1,12 protsenti, 7,92 dollarini. Ettevõte raporteeris viimase 14 aasta suurimast kvartalikahjumist, mis ulatus 5,8 miljardi dollarini.

Maailma suurim jaekaupmees Wal-Mart teatas laienemisplaanidest, mis tõstis aktsia hinda 4,4 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing