Fedi mure inflatsiooni pärast tugevdas dollarit

Peeter Teder 24. oktoober 2006, 00:00

Dollar tõusis eile viimase kahe nädala madalaimatelt tasemetelt euro ja jeeni suhtes. USA valuuta tugevnemist toetas arvamus, et USA keskpank Föderaalreserv on rohkem mures USA inflatsiooni kui aeglustuva majanduskasvu pärast.

Uudisteagentuuri Bloomberg poolt läbi viidud küsitlus näitas, et analüütikud ootavad, et Föderaalreserv jätab oma sellenädalasel istungil intressimäärad muutmata.

Keskpanga septembrikuise istungi märkmed näitasid, et ametnikud näevad olulist riski selles, et inflatsioon ei vähene.

"Me ei oota, et inflatsioon alaneks. Seetõttu arvame me, et keskpank tõstab intresse veel üks või kaks korda," ütles Bloombergile Redtower Researchi peastrateeg Gerry Celaya. "Me võime minna dollaris natuke pikaks."

USA valuuta kosus 1,2617 dollarilt euro vastu 1,2552 dollarini euro eest. Dollar maksis eile 119,23 jeeni võrrelduna 118,73 jeeniga reedel.

Financial Timesis avaldatud Thomson Financiali uurimus näitas, et USA fondijuhid usuvad, et Föderaalreserv tõstab järgmise poole aasta sees intresse. 40 protsenti vastanutest arvas, et intressi tõstetakse, 38 protsenti aga leidis, et intressid püsivad paigal. Föderaalreservi intressimäär on praegu 5,25 protsendil. Fed tõstis intressi 2004. aasta juunist kuni käesoleva aasta juunini. Viimasel kahel istungil on intress jäänud muutmata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing