Olympicu aktsia rallis 20 protsenti

Peeter Teder 24. oktoober 2006, 00:00

Tallinna börsil koondus täna tähelepanu börsi uustulnuka, Olympic Entertainment Groupi aktsiale, mille hind rallis päeva kokkuvõttes 20 protsenti ja sulgus 87,62 krooni (5,60 euro) peal. See on ka edukaim börsidebüüt viimasel pooleteisel aastal börsile tulnud aktsiate seas.

Kohe pärast kauplemise algust tõusis hind maksimaalselt lubatud võrdluslimiidi ehk 15 protsendi võrra 84,02 kroonini (5,37 euroni).

Siis kauplemine peatati ja börs suurendas võrdluslimiiti 10 protsendi võrra. Seejärel käis aktsia ära 91,22 krooni (5,83 euro) tasemel ning hakkas vajuma. 84,50 krooni (5,40 euro) kandis tekkis aga jälle ostuhuvi ja aktsia kosus päeva lõpuks 87,62 kroonini (5,60 euroni).

Olympicu aktsiaga tehti 83,2 mln krooni käivet ja 722 tehingut. Ligikaudu viiendiku kogu tehingute mahust andsid plokk-tehingud, millest suurimad tehti 100 000 ja 95 000 aktsiaga. Nendes tehingutes oli ühe aktsia hinnaks vastavalt 86,06 krooni (5,50 eurot) ja 87,62 krooni (5,60 eurot).

Olympicu edukas börsidebüüt on midagi sellist, mida on pikisilmi oodatud. Tallinki börsiletulek ilmselt hirmutas nii mõnedki investorid ära, kuid paljud neist on ennast kokku võtnud ja julgevad jälle börsil kaubelda. Olympicu puhul väärib veel märkimist, et esimesel kauplemispäeval tehti ka mitmeid plokk-tehinguid, mis viitavad sellele, et fondide huvi aktsiate vastu on täiesti olemas. Samas andsid lõviosa käibest siiski väikeinvestoritest spekulantide tehingud. Nende seas on ilmselt inimesed, kes märkisid aktsiaid laenu abil või olid lihtsalt rahul ca 15protsendilise tulususega. Edaspidi ootaks Olympicu aktsialt stabiliseerumist 87,62 krooni (5,60 euro) kohal. Võimalik on, et fondid üritavad omale mingit kindlat positsiooni saada ja ostavad aktsiaid börsilt vähehaaval juurde.

Enam kui miljonikroonise käibe saavutasid veel Baltika, Merko Ehituse ja Tallinki aktsiad.

Baltika aktsia käive ulatus 16,8 miljoni kroonini, aktsia hind alanes 0,6 protsendi võrra ning väärtpaber maksis 265,99 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:21

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing