Pisikasiinod võivad Eestis keelu saada

Uus hasartmänguseadus vähendab kasiinode arvu pisikasiinode arvel, sest suureneb vähim nõutav mängukohtade arv. Samuti lubab uus seadus Eesti mängupõrgutel internetti kolida, kirjutab tänane Postimees.

Uue kasiinoseadusega püütakse likvideerida väiksemad, mõne mängukohaga kasiinod.

Kui praegu peab igas kasiinos olema minimaalselt kaheksa mänguautomaati või neli kaardimängulauda, siis peagi kooskõlastusringile mineva uue seaduse järgi on automaatide vähimaks nõutavaks arvuks 30 ja laudadel seitse.

Löögi alla seab see eelkõige väiksemates asulates olevad mängusaalid, kus ei ole 30 masinale piisavalt mängijaid.

Rahandusministeeriumi nõuniku Erki Uustalu sõnul käivad uued nõuded üle jõu umbes pooltele praegu tegutsevatele mängusaalidele. See ei tähenda siiski, et pooled mängukohad pärast seaduse jõustumist kaoksid, suur osa neist tõenäoliselt suureneb.

Hetkel kuum