Finnair palkab uued inimesed tähtajalise lepinguga

24. oktoober 2006, 15:13

Soome lennufirma Finnair kavatseb eelmise
nädala streigi tõttu edasi lükata alaliselt tööle võetavate inimeste palkamise,
vahendas Postimees Online.

Finnairi avalike suhete juht Christer Haglund ütles, et ettevõte loobus tööseisaku tõttu plaanist võtta alaliselt tööle 500 uut inimest ja palkab rahvast ennekõike tähtajaliste lepingute alusel. Samuti kaalub Finnair võimalust suurendada praeguste töötajate koormust. Streigi tulemusel võetakse uued inimesed tööle Finnairi praeguse kollektiivse töövõtulepingu järgi, mis firma hinnangul on liiga kallis.

Peaaegu kaks ööpäeva kestnud streik oli tingitud Finnairi otsusest võtta Eestis asuvasse tütarfirmasse Aero Airlines tööle 500 uut inimest selle ettevõtte töötingimustel ja palgaga. Stjuardesside ja Stjuuardite Ühenduse hinnangul püüdis lennufirma lõhkuda kehtivat kollektiivlepingut.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. October 2006, 15:12
Otsi:

Ava täpsem otsing