Kuninganna Elizabethi visiit maksis 1,7 miljonit krooni

24. oktoober 2006, 18:12

Kuninganna Elizabeth II kahepäevane visiit
läks Eesti maksumaksjale maksma 1,7 miljonit krooni.

Suurim kuluartikkel oli Raekoja platsil toimunud kontsert "Eesti laulab", kirjutas SL Õhtuleht.

Palju läks maksma ka neljapäevaõhtune riiklik õhtusöök Mustpeade Majas. Enne visiiti tehti keskaegses Mustpeade Majas 1,5 miljonit maksnud remont, kuid seda välisministeeriumi kuludesse ei arvestatud.
Märkimisväärne osa visiidi maksumusest läks monarhi majutusele viietärnihotellis Kolm Õde. Hotellis on 23 numbrituba kaheteistkümne erisuguse hinnaga, odavaim 4850 ja kalleim 11 000 krooni. Kuna kuninganna ja tema suur kaaskond kasutas tervet hotelli, läks öö seal maksma umbes 150 000 krooni, arvestamata toite ja muid ööbimisega kaasnevaid kulutusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. October 2006, 18:12
Otsi:

Ava täpsem otsing