ÄP 5 aastat tagasi: Soome tööjõupuudust Eesti ei leevenda

ÄP 25. oktoober 2006, 00:00

Eesti pääs euroliitu kahekordistab küll meilt Soome tööle siirdujate arvu, kuid Soome kasvavat tööjõupuuduse probleemi see leevendada ei aita, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. Siiski on Soome valitsus otsustanud piirata Eesti tööjõu vaba liikumist vähemalt kahe aasta jooksul Eesti ELi astumisest alates.

Kui praegu kolib Soome elama ja tööle 700-800 eestlast aastas, siis ELi astumise järel kasvab nende arv 1500-le, ilmnes Soome tööministeeriumi avaldatud uurimusest. Uurimuse autor Kari Hietala ütles, et see number on nii väike, moodustades alla 8% kogu sisserändest Soome, et seda õieti ei märkagi. Pealegi hakkab eestlaste väljarände ind juba 2010. aastal raugema, kuna selleks ajaks saab Eestist tööjõudu importiv riik.

Hetkeseis: Tööjõudu vajav Soome loobus ELi uute liikmesriikide tööjõu vabale liikumisele kehtestatud üleminekuajast tänavu 1. mail. Mullu andis tööjõuamet eestlastele välja 2200 tööluba, kuid samas puudus ülevaade renditöötajate arvu kohta, sest neilt ei nõutud ka siis tööluba.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing