Kaevandussektori aktsiad miinuses

Peeter Teder 25. oktoober 2006, 00:00

Euroopa aktsiad langesid eile esimest korda kolme päeva jooksul, juhituna kaevandussektori aktsiatest.

Kaevanduskompaniide aktsiad läksid langusele pärast seda, kui maailma suurim kaevandusfirma BHP Billiton teatas, et toodangu maht III kvartalis langes.

BHP Billitoni aktsia hind langes 1,1 protsenti ning väärtpaber maksis 1009 Briti penni. Aktsia hinna langusel andis hoogu ka vase odavnemine. Vase hind alanes 0,8 protsenti ja tonn seda metalli maksis 7485 dollarit. Maailma teise kaevandusfirma Anglo Americani aktsia kukkus 2,1 protsenti ja oli 2364 penni.

Tõusvatest aktsiatest oli olulisim Soome naftatöötleja Neste Oili aktsia, mis rallis heade majandustulemuste toel 4 protsenti, 24,24 euroni. Firma III kvartali tegevuskasum kasvas tänu kõrgematele ümbertöötlusmarginaalidele kahe kolmandiku võrra. Kasum aktsia kohta tuli 72 eurosenti võrrelduna varasema 41 sendiga. Analüütikud olid oodanud kasumiks aktsia kohta keskmiselt 48 senti.

Euroopa laiem aktsiaindeks Dow Jones Stoxx 600 nihkus 0,2 protsenti allapoole ja oli 354,25 punkti.

USA börsid alustasid eilset päeva taas langusega. Seekord ei vastanud ootustele Texas Instrumentsi ja Kraft Foodsi tulemused. Texas Instrumentsi käive ulatus 3,76 mld dollarini (46,8 mld kroonini), analüütikud olid aga prognoosinud keskmiselt 3,80miljardilist käivet. Texas Instrumentsi aktsia langes 2 protsenti ja maksis 31,26 dollarit. Kraft Foodsi aktsia kukkus kehva selle aasta kasumiväljavaate tõttu 4,4 protsenti ja maksis 34,71 dollarit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing