Eesti Ehitus uuel rekordtasemel

Peeter Teder 26. oktoober 2006, 00:00

Tallinna börsil tõusis eile uuele rekordtasemele Eesti Ehituse aktsia, mis kallines 2,9 protsenti ja maksis 130,49 krooni (8,34 eurot). Väärtpaberi käive ulatus 5,3 mln kroonini.

Eesti Ehituse aktsia on aktsia hinna ja ühe aktsia kohta tuleva kasumi ehk P/E suhte järgi suhteliselt odavalt hinnatud. Näiteks Baltika ja Kaubamaja aktsiate P/Ed ulatuvad 20 kanti, Eesti Ehitusel on vastav näitaja aga jämedalt võttes 15. Niimoodi võrreldes paistab, et aktsial tõusuruumi on. Ilmselt panustavad Eesti Ehituse aktsiat ostvad investorid sellele, et Eestisse on tulemas palju Euroopa Liidu raha, millest osa läheb ka infrastruktuuri, nagu näiteks teede ehitusse. Sellest omakorda peaks kasu lõikama ka Eesti Ehitus.

Samas on aga Merko Ehitus P/E suhte järgi veelgi odavamalt hinnatud. Oman ka ise Merko Ehituse aktsiaid ja loodan, et väärtpaberi hind hakkab varsti taas tõusma.

Protsentuaalselt suurima tõusu tegi Tallinki lisaaktsia, mis kerkis 3,9 protsenti ja maksis 66,03 krooni (4,22 eurot). Aktsiaga tehti käivet 1,3 mln krooni. Tallinki aktsiat on surutud üles heade majandustulemuste ootuses. Firma on lubanud kvartalitulemused avalikustada järgmise nädala esmaspäeva paiku. Traditsiooniliselt on majandusaasta IV kvartal olnud ettevõttel kõige parem. Sedapuhku oleksin mina ettevaatlik, sest Silja Line'i integreerimisega kaasnevad teatud kulud, mis võivad ka kõnealuses kvartalis kajastuda.

Olympicu aktsia kosus päevaga 0,7 protsenti ja aktsia sulgemishind oli 90,12 krooni (5,76 eurot). Väärtpaberi käive ulatus 65,5 mln kroonini. Aktsia on viimasel kahel päeval stabiliseerunud 89 krooni (5,70 euro) taseme kohal. Siiski paistab, et aktsia jätkab vaikset ülespoole tiksumist.

Suure käibega oli veel Baltika aktsia, mida osteti-müüdi 16,5 mln krooni eest. Aktsia tõusis 1,7 protsenti ning väärtpaber maksis 266,77 krooni (17,05 eurot).

Ainus langeja oli põhinimekirjas Kaubamaja aktsia, alanedes päevaga 0,4 protsenti. Kaubamaja aktsia maksis börsi sulgemisel 87,46 krooni (5,59 eurot).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing