Naftabarreli hind püsib 60 dollari taseme all

Peeter Teder 26. oktoober 2006, 00:00

Naftabarreli hind püsis eile New Yorgis allpool 60 dollari taset, sest spekuleeriti, et USA nafta laovarud suurenevad ja et OPEC ei suuda toodangumahu vähendamisega hinda tõsta.

USA energeetikaministeerium teatas eile pärast Äripäeva trükki minekut nafta laovarude suuruse. Analüütikud prognoosisid varude kasvuks eelmisel nädalal 3 mln barrelit. Üle-eelmisel nädalal ulatusid varud 14 protsenti kõrgemale viimase viie aasta keskmisest tasemest.

"Nafta hind on sisuliselt vaid nädalatega langenud oma tipptasemelt veerandi võrra tänu headele laovarude näitajatele," ütles Bloombergile DZ Banki tooraineanalüütik Eugen Weinberg. "Turg on skeptiline. Küsimus on selles, kas OPECi liikmed peavad distsipliinist kinni ja vähendavad nafta tootmist."

Detsembrikuise tarnetähtajaga naftalepingu hind kerkis New Yorgis 0,2 protsenti ja barrel musta kulda maksis 59,45 dollarit. OPEC, mis toodab 40 protsenti maailma naftast, teatas 19. oktoobril, et vähendab tootmist 1,2 mln barreli võrra päevas. Selle sammuga üritatakse toetada nafta hinda. Nafta hind saavutas rekordtaseme 14. juulil, mil naftabarrel maksis 78,40 dollarit.

Nafta hinda toetab ka lähenev talv põhjapoolkeral, mille tõttu suureneb kütteõli tarbimine ligikaudu kolmandiku võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:22

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing