Nooblite Mercedeste kolonn jõuab täna Tallinna

26. oktoober 2006, 13:34

Reedel näeb Tallinna-Narva maanteel
pilkupüüdvat pilti. 36 E-klassi Mercedest sõidab kolonnis, marsruudiga Pariisist
Pekingisse.

36 uut diiselmootoriga Mercedest alustasid 21. oktoobril Pariisist teekonda, mis kestab kokku poolteist kuud ja lõpeb Pekingis, teatas Delfi Autoleht.

Autokolonn jõuab Tallinnasse täna, homme varahommikul stardib 36st E-klassi Mercedesest ja 24st saateautost koosnev kolonn Tallinnast Peterburi suunas.
Kogu distants on jagatud viieks osaks ning meeskonnad sõidavad 1900-3400 kilomeetri pikkuseid etappe. Meeskonnad vahetuvad pärast iga etappi. Osalejate hulgas on nii ajakirjanikke, Mercedes-Benz VIP-kliente kui ka Auto Bild lugejaid.

Eestlasi osaleb sellel maratonsõidul neli. Esimesel etapil Pariisist Peterburisse sõidab E-klassi roolis Autolehe peatoimetaja Kristjan Sooper, Peterburist Jekaterinburgi Auto Bild Eesti lugeja Eero Kadarik ja Jekaterinburgist Almatõsse Auto Bild Eesti tegevtoimetaja Urmas Vaino, kellega on kaasas ka teleoperaator, kes filmib tervet etappi.

Pooleteise kuuga läbivad kõik autod umbes 13 600 kilomeetrit. Maailmas tehti esimene analoogne maratonsõit aastal 1907 ning see kulges samuti Pariisist Pekingisse. "E-Class Experience 2006" marsruut on peaaegu sama, mis oli ka ajaloo esimesel sõidul.
Kõige omapärasem auto sellel sõidul on Pariisist pärit E-klassi takso, mis sõidab kaasa kogu distantsi, ületades kaheksa riigipiiri ja läbides kuus ajatsooni. Autole on paigaldatud ka taksoplafoon ja -meeter, et pärast reisi saaksid osavõtjad ja kõik üritust jälgivad autosõbrad teada, kui palju maksaks taksosõit Pariisist Pekingisse.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. October 2006, 13:34
Otsi:

Ava täpsem otsing