Palmaru: ajakirjandus on masendav!

26. oktoober 2006, 10:58

Palmaru ütles tänases Terevisioonis, et
praegu meedias toimuv on masendav.

Palmaru eitas süüdistusi nagu Keskerakonda astumine oleks meelelahutusärimehe Peeter Rebase Sakala keskuse projekti kiiremini liikuma pannud. "Ei ole niimoodi," ütles Palmaru

Eilses kirjutises ütles riigikontrolör Mihkel Oviir, et kultuuriministeerium ei ole investeeringuid jaotanud maakondlike pingeridade järgi. Palmaru ütles, et riigikontrolöri audit puudutab aastaid 200-2005. "Saate aru, need asjad ei puuduta mind. Te teete järeldusi enne, kui olete faktidega tutvunud," vastas Palmaru saatejuhi küsimusele, kas ta on raha halvasti jaganud. Palmaru sõnul puudutab audit aega, kus tema ministrina tegev polnud.


Palmarul oli laual hunnik pabereid, kust ta aeg-ajalt mõne paberi haaras, et oma sõnu tõestada.
"Ka riigikogu erikomisjon leidis, et ma pole milleski süüdi!" märkis Palmaru. "Ma ei hakka parlamentaarse riigi ministrina kommenteerima Riigikogu otsuseid," lisas ta.


Oviiri sõnul käib Riigikogus rahajaotus suvalistel alustel, nende objektide kohta ei pea esitama sisuliselt mingeid analüüse ega üldse tõestama, kas raha on tegelikult vaja. Kui rühm rahvaesindajaid on oma kaalutlustest lähtudes nimekirja kokku pannud, saadetakse see kultuuriministeeriumile, kes on valitsuse kaudu formaalne rahaeraldaja. Mullu saabus objektiline jaotus riigikogust e-kirjaga. Palmaru ütles selle peale, et see, mida Riigikogu liikmed teevad on nende enda asi.


Saatejuht küsis Palmarult, kas too leiab, et riigikontrolöri, õiguskantslerit ja maksuametit pole üldse vaja, sest ilma nendeta saab väga hästi tegutseda. "Lugupeetud ajakirjanik, katsuge olla ikka vahendaja," ütles ärritunud Palmaru.


Palmaru ütles, et ta võib käe südamele panna ja öelda, et ta on teinud oma tööd ausalt. "Kultuuriministeerium on üks edukamaid ministeeriume Eestis," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. October 2006, 11:01
Otsi:

Ava täpsem otsing