Ansip soovitas vene ettevõtjatele osalist tööaega

Harry Tuul 27. oktoober 2006, 00:00

Esinemises tutvustas Ansip uuesti oma ideed viia Eesti lähema 15 aasta jooksul viie Euroopa jõukama rahva sekka. Nii peaks tema sõnul keskmine palk olema siis 40 000 krooni ja pension 12 000. Tõusma peaks ka eluiga - naistel 83 ja meestel 75 aastani.

Tööjõupuuduse võiks Ansipi sõnul lahendada osaline tööaeg, sest Eestis töötab nii vaid 8 protsenti inimestest, samas kui Euroopas on see koguni 18 protsenti. "Peab olema paindlikum. Kui kasutada enam osalist tööaega, saavad vanemad inimesed anda rohkem ühiskonnale," ütles Ansip ja tõi näiteks Hollandi, Islandi ja Norra.

Eesti ühe suurema keemiaettevõtte Nitrofert juht Aleksei Nikolajev nimetas aga oma esinemises osalise tööaja kasutamist võimatuks, sest nii jääks ka töö poolikuks. Nikolajev tõi näite meditsiinist, kus osalise tööaja rakendamisel lõikaks üks arst patsiendi lahti ja teine õmbleks kinni.

Reformierakonna esimees Ansip ei unustanud kritiseerida ka Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare astmelise tulumaksu plaani. Tema esitatud karikatuuril astus suur ninasarviku jalg peale väikesele maksumaksjale, mis sümboliseeris astmelise maksusüsteemi kehtestamise tagajärgi.

Suurem osa saalist esitatud küsimustest peaministrile puudutas suhteid idanaabriga, mille jahedus teeb ärimeestele muret.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:22

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing