A/Ü soovitab: dividendile ravikindlustumaks ja uued kohustuslikud kindlustused

Kadi Heinsalu 27. oktoober 2006, 15:50

Ametiühingute keskliit (EAKL) annab soovitusi 2007
Riigikogu valimistel osalevatele erakondadele, mida lülitada uude
koalitsioonileppesse.

EAKL peab vajalikuks suurendada töötajate igakuist maksuvaba tulu määra vähemalt 500 krooni võrra aastas, et tõsta see 2011. aastaks 4000 kroonini kuus. Viimane aeg on jõustada tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustus, mida rahastab tööandja.

Hädasti vajab lisaraha ravikindlustus. Ametiühingute ettepanek on hakata rahastama pere shy;arstide tegevust riigieelarvest, luua uus tervishoiuinvesteeringute süsteem ning kehtestada dividendidele 13-protsendiline ravikindlustusmaks.

Töötuskindlustushüvitise peaks tõstma 70 protsendini töötaja palgast ning töötutoetuse poo shy;leni üleriigilisest alampalgast. Töötajate täiend- ja ümberõppeks tuleb tagada riigieelarvest ja EL tõukefondidest piisavad vahendid. Riik peaks EL tõukefondidest toetama projekte, mis aiatavad suurendada sotsiaalpartnerite organisatsioonide tegevussuutlikkust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2006, 15:49
Otsi:

Ava täpsem otsing