Laibarüvetajatest Saksa sõdurid on kindlaks tehtud

27. oktoober 2006, 09:02

Laibarüvetajatest Saksa sõdurid, kelle
tegusid paljastavad pildid kolmapäeval Saksamaad šokeerisid, on kindlaks tehtud.
Üks sõduritest andis end ise üles, kirjutas Postimees.

Vähemalt kuus Afganistanis teeninud Saksa sõdurit tegid Saksa tabloidis Bild-Zeitung avaldatud fotosid, mis näitavad rahujõudude liikmeid 2003. aastal Kabuli lähedal surnupealuud rüvetamas.

Piltidel on näha surnupealuud tangide vahele asetavat sõdurit, kes seisab Saksa lippu ja Afganistanis asuvate rahvusvaheliste rahujõudude ISAFi tähist kandva auto ees. Teisel pildil on sõdur surnupealuu ja paljastatud peenisega. Piltide tegemises osalenud sõdurid kuulusid Baierimaal Mittenwaldis paikneva pataljoni koosseisu, mida peetakse üheks Saksa armee eliitüksuseks.

Lisaks andis saksa telekanal RTL eile teada, et neil on2004. aastast pärinevaid fotosid, kus saksa sõdurid samuti ebasündsalt peal on. Saksamaa kaitseminister Franz Josef Jung kinnitas uudisteagentuurile AFP, et sõdurid saavad teenitud karistuse. «Astume kõik vajalikud sammud ja esitame kriminaalsüüdistuse,» kinnitas Jung.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2006, 09:01
Otsi:

Ava täpsem otsing