Uus ülesanne, ülesanne 39

Asta Feldschmidt 30. oktoober 2006, 00:00

Suurettevõte allüksused asuvad kaugemates piirkondades ja tuleb vastavalt vajadusele kas likvideerida, neid juurde luua või töökorraldust muuta.

Aastaid tagasi olid allüksused iseseisvad ettevõtted ja kuigi aega on palju möödunud, ei ole juhtkonnal kuigi hästi õnnestunud piirkondlikke allüksusi integreerida. Endiselt on käibel "meie" ja "nemad" ja ühistel nõupidamistel ning üritustel kiputakse hoidma omaette. Olukorra teeb veelgi keerulisemaks see, et kuigi muudatusi viiakse läbi kogu ettevõttes, mõjutavad nad siiski kõige negatiivsemalt kaugemal asuvate allüksuste töötajaid. Usutakse, et küllap "halvad uudised" jõuavad peagi ka sinna.

Ettevõtte kui terviku jaoks on aga muudatused positiivsed ja tulemused head.

Juhtkond on justkui kõike teinud ja proovinud: muudatustest informeeritakse varakult ja käiakse piirkondades töötajatega kohtumas; tutvustatakse ettevõtte arenguplaane ja informeeritakse tulemustest; korraldatakse ühisüritusi ja kaasatakse kõiki otsuste tegemisse; viiakse läbi piirkondades toimuvaid ühiseid koolitusi ja nõupidamisi.

Sellest hoolimata ei ole õnnestunud meeskonda soovitud tasemel ühe mütsi alla saada. Kas ootused on ehk liiga kõrged? Kas ja mida peaks juhtkonda tegema teisiti?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:22

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing