Äripäev: praegu on ettevõtetel parim aeg börsile minna

Annika Matson 30. oktoober 2006, 14:55

Äripäeva toimetuse homne juhtkiri põhjendab, miks
on ettevõtetel just praegu kõige parem aeg börsile minna.

Toimetus toob juhtkirjas ära mitu soodsat tegurit. Esiteks, Olympic Entertainment Groupi edukas emissioon.

Teiseks, Olympicu tulek elavdas ka börsi ennast. Investorid on toimetuse meelest uutele emissioonidele avatud ning nende puuduses on hakatud ostma peaaegu kõiki aktsiaid. Isegi Tallinki aktsiat. Ainult väikeettevõtetega börsi ei pea. Börsil peab olema mingi suure firma likviidne aktsia tõmbenumbriks, maskotiks. „Võimalik, et seda ülesannet hakkab täitma Olympic, Tallink seda ei suutnud,” kirjutab toimetus.

Kolmandaks, börsile tõmbavad positiivset tähelepanu indeksite rekordid. Eesti aktsiaturgu kõige kauem mõõtnud järjepidev indeks – Äripäeva indeks – on kerkinud üle 2000 punkti, mis näitab, et loomise hetkest alates 1995. aastal on turg tõusnud keskeltläbi 20 korda. NYSE Dow Jonesi tööstuskeskmine on sama ajaga kasvanud kaks korda. Toimetuse arvates näitab see Tallinna börsi suurt potentsiaali, siinsete ettevõtete allahinnatust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. October 2006, 14:54
Otsi:

Ava täpsem otsing