• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sügise algusega suurenes ravimite müük

  2006 aasta septembris suurenes ravimite jaemüük, samal ajal jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük vähenes, teatas statistikaamet.

  Sügise algus mõjutas ravimite müüki - apteegikaupade ja kosmeetikavahendite jaemüük suurenes septembris augustiga võrreldes 9%. Eelmise kuuga võrreldes suurenes septembris ka jaemüük tööstuskaupade spetsialiseerimata kauplustes.
  Septembris oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 3,8 miljardit krooni. Augustiga võrreldes vähenes jaemüük püsivhindades 3%.
  2005. aasta septembriga võrreldes suurenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades 21%. Kaupade jaemüügi kasvutempo oli tänavu kiirem kui aasta tagasi samal ajal, mil jaemüük kasvas vastavalt 12%. Käibe kasv oli suurim majatarvete ja garderoobikaupade kauplustel, eelmise aasta septembriga võrreldes vastavalt 59% ja 45%.
  Jaekaubandusettevõtete realiseerimise netokäive oli septembris 4,7 miljardit krooni. Eelmise aasta septembriga võrreldes oli kasv jooksevhindades 23%. Võrreldes eelmise kuuga vähenes jaekaubandusettevõtete netokäive 2%.
  Sõidukikaubandusettevõtete netokäive oli septembris 3,5 miljardit krooni. 2005. aasta septembriga võrreldes suurenes netokäive jooksevhindades ligi neljandiku. Võrreldes eelmise kuuga vähenes sõidukikaubandusettevõtete netokäive 5%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.