Venemaa loodab varsti pääseda suurde kaubandusklubisse

01. november 2006, 12:23

Venemaa kaubandusminister German Gref ütles, et
Venemaa loodab peatselt lõpetada USAga läbirääkimised, mis on viimane takistus
Venemaa pääsemisel Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO).

Algne läbirääkimiste lõpetamise tähtaeg oli oktoobri lõpp, kuid sellest ei suudetud kinni pidada. USA esindajad on öelnud, et läbirääkimised edenevad, kuid ei soostu avaldama arvamust, millal need võiksid lõppeda.

USA kaubandusläbirääkimiste juht Susan Schwab kritiseeris hiljuti teravalt Venemaa autoriõiguse seadust, öeldes, et selle järgi otsustades on raske ette kujutada, et Venemaa võiks WTOsse pääseda. Kokkuleppe saavutamist raskendab asjatundjate sõnul ka Venemaa keeldumine lubada välisfirmasid Štokmani gaasileiukohta ja WTO liikmele Gruusiale kehtestatud kaubandussanktsioonid.

Venemaa on pidanud WTOsse pääsemise läbirääkimisi juba üle 12 aasta ja 149 WTO liikmesriigist on need lõpetama veel ainult USAga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. November 2006, 12:22
Otsi:

Ava täpsem otsing