Kütuse hinna tõusu põhjendused väheveenvad

Tõnis Oja 02. november 2006, 00:00

Seepärast on kütusemüüjate sõnul märgatavalt kasvanud Skandinaaviast imporditava kütuse osakaal.

Kütusemüüjate põhjendused on väheveenvad. Rotterdami sadamas, mille järgi sõlmitakse kütusefirmade lepingud (ka Eestis), on pliivaba bensiini 95 hind langenud 504 dollarini barrel ehk madalaima tasemeni alates möödunud aasta detsembrist.

Kui Rotterdami sadama hind ümber arvutada kroonidesse liitri kohta (ka dollari kurss on viimasel ajal mõnevõrra langenud), teeb see bensiini hulgihinnaks 4,70 krooni liiter. Nii madal oli see viimati möödunud aasta mai lõpus, Neste automaattanklates maksis bensiiniliiter siis 11,75 krooni.

Väävlivaba diislikütuse hind on Rotterdamis langenud 560 dollarini tonn, mis on ligikaudne sama hind, mis selle aasta märtsis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing