Tõnis Oja • 1. november 2006 kell 22:00

Kütuse hinna tõusu põhjendused väheveenvad

Seepärast on kütusemüüjate sõnul märgatavalt kasvanud Skandinaaviast imporditava kütuse osakaal.

Kütusemüüjate põhjendused on väheveenvad. Rotterdami sadamas, mille järgi sõlmitakse kütusefirmade lepingud (ka Eestis), on pliivaba bensiini 95 hind langenud 504 dollarini barrel ehk madalaima tasemeni alates möödunud aasta detsembrist.

Kui Rotterdami sadama hind ümber arvutada kroonidesse liitri kohta (ka dollari kurss on viimasel ajal mõnevõrra langenud), teeb see bensiini hulgihinnaks 4,70 krooni liiter. Nii madal oli see viimati möödunud aasta mai lõpus, Neste automaattanklates maksis bensiiniliiter siis 11,75 krooni.

Väävlivaba diislikütuse hind on Rotterdamis langenud 560 dollarini tonn, mis on ligikaudne sama hind, mis selle aasta märtsis.

Hetkel kuum