1. november 2006 kell 8:10

Politsei paljastas vargast ühistuesimehe

Narva politsei paljastas korteriühistu esimehe, kes aastaid varastas ühistu raha, mille eest remontis oma firma ruume, maksis arveid ja ostis auto, kirjutas SL Õhtuleht.

2002. aastal sai töötust Sergeist korteriühistu esimees kuupalgaga 2000 krooni.

Samal ajal tegeles ta firma asutamisega, mille esindus asus ühistu keldris.

Ida prefektuuri majanduskuritegude talituse komissari Jevgeni Fedorenko sõnul hakkas Sergei korteriühistu raha raiskama samm-sammult: algul maksis kinni enda ja firma telefoniarved, siis ostis ehitusmaterjale, millest osa läks korteriühistule, teine osa tema suvilasse. «Samast rahast tegi ta remondi enda firma esinduses,» rääkis Viru ringkonnaprokurör Gustav Blumberg SL Õhtulehele.

Sel viisil talitas Sergei 2003. aasta oktoobrini, mil majaelanikud hakkasid kulude aruannet nõudma. «Raamatupidamistõendist saigi kriminaalmenetluse alus,» ütles Fedorenko, et uurimisel tegid politseinikud kindlaks: hoolimata sellest, et majaelanikud maksid kõik arved õigel ajal, oli ühistu kommunaalteenuste eest 130 000 krooni võlga.

Kolm aastat kestnud uurimise tulemusel on Sergeile esitatud kuriteokahtlustused. Prokuröri sõnul on praegu arestitud tema vara – auto ja kahetoaline korter.

Hetkel kuum