Riskifondid avastasid Mongoolia

Romet Kreek 02. november 2006, 00:00

Riskifondide juhid on leidnud endale uue mängukanni - kõigi võimaluste maa Mongoolia.

Kiire majanduskasv, mille mootoriks on kulla- ja vasekaevandamine, tõmbab ligi korruptsiooni taluvaid välisinvestoreid.

"Kõrgema tootluse otsimine on viinud riskifondid eksootilistesse kohtadesse nagu Mongoolia," ütles Sniper Capital Managementi fondijuht Tom Ashworth Bloombergile. Tema juhitud fond investeerib peamiselt Aomeni. "Mongoolia on uus piirkond. See on nagu Hiina 1980ndatel aastatel."

Välisinvesteeringud on kasvanud peamiselt ringirändava 2,5miljonilise elanikkonnaga riigi majanduses aastaga enam kui 30 protsenti. Jurtades elavad mongolid on saanud üle 1990ndate alguses Nõukogude Liidu lagunemisest tingitud majanduslangusest. Investeeringud suunduvad peamiselt kaevandustesse, turismi ja telekommunikatsioonidesse.

650 mln dollari suuruse riskifondi Lim Advisorsi fondijuht Dean Van Drasek on rännanud Mongoolia vahet enam kui neli aastat. Lühiajalistesse võlakirjasse ja kaubandusse investeerides on fond saavutanud 12-20protsendise tootluse.

"Maailm on rahaga üleujutatud," ütles Gobi Partnersi fondijuht. "Mongoolia on vaimustav kasvuturg."

Täiuslikust kullapalavikust puudub vaid ELi liitumiskandidaadi staatus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:23
Otsi:

Ava täpsem otsing