• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ärilaused

  Häid ütlemisi neljapäeval, 2. novembril ilmunud ajalehtedest.

  „Ennetamaks ajakirjanike spekulatsioone ühe või teise töökoha osas, kinnitan kohe, et ma ei liitu Reformierakonnaga ühegi töökoha lootuses,” endine politseijuht Robert Antropov, Äripäev.
  „Linna leib on pikk, aga peenike,” Tallinna koole haldama hakkav ettevõtja Urmas Sõõrumaa, Äripäev.
  „Proovige näiteks oma kodu remontida. Niisama häid mehi enam ei leia, peab olema tutvusi nagu Vene ajal. Või proovige õhtul restorani sööma minna – tunnistage, et teeninduskultuur on langenud, sest tööle võetakse ilma valikuta. Ka müüjaid napib kassades või on nad vaid vene rahvusest,” majandus- ja kommunikatsiooniminister ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar põhjendades vajadust tõsta lähiaastatel Eestis keskmine palk 70-80 protsendini Soome tasemest, Äripäev.
  „Kuhumaani jaburusega minna? Ma arvan, et piir on ees,” sotsiaalminister ja Keskerakonna liige Jaak Aabi rääkides riigiteenistujate palgaastmestikust, Äripäev.
  „Tüüpiline sifilik käitumine. Pakub üle ja siis hakkab kauplema,” Põhja-Tallinna linnaosa vanem Vilja Savisaar kommenteerides ettevõtja Endel Sifi soovi asuda arendama kinnisvara Koplis, Äripäev.
  „Oktoobri viimastel päevadel kukkus järjekordne pala pealinnast Keskerakonna „Finantsosakonna” – Oliver Kruuda ja Urmas Sõõrumaa sülle,” Äripäeva juhtkiri.
  „Sõnast „innovatsioon” on saanud ratsu, mille seljas võib paremal juhul EList hulga raha saada, kehvemal juhul klientide südamesse ratsutada. Tihti on aga kaunisõnalise kesta all vaid tühi kott,” ASi Ülemiste City juhatuse esimees Gunnar Kobin, Äripäev.
  „Viimase 10-15 aasta Eesti ärikogemus on ka minu arvates tihti rohkem väärt kui Harvardi Ülikooli teoreetilised teadmised,” ASi Ülemiste City juhatuse esimees Gunnar Kobin, Äripäev.
  „Vaadake ringi kas või meie riigiasutuste nõunike hulgas. Need on enamasti noored, äsja ülikoolist tulnud inimesed. Või need, kes pole pääsenud valimistega Riigikokku. Tegelikult võiks nõunik olla hallipäine, soliidne vanahärra, kes ei peaks enam traditsioonilises mõttes tööl käima, kuid kes suudab öelda, mis on ühe või teise idee või poliitika rakendamise tulemus,” rahvastikuteadlane Kalev Katus, Postimees.
  „Oleks aeg seda teemat käsitleda ka neil, kes inimestele tööd annavad ja asja edasi viivad. Aga ettevõtjad istuvad, pea liiva all,” Kalevi suuromanik Oliver Kruuda kutsub suurettevõtjaid üles tegema avalikku pöördumist prokuratuuri vastu, et viimane selgitaks maadevahetusega seotud inimeste vahi all hoidmise põhjendatust, Eesti Ekspress.
  „Olen kindel, et kui küsida mõnelt reformierakondlaselt, mis teha selleks, et Eesti saaks mõne aastakümnega Euroopa rikkaimate klubisse, siis nad teatavad enesekindlalt: „Selleks tuleb tulumaksu veelgi alandada,” ja pööravad jutu mujale, sest ideed on otsas,” Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts, Eesti Ekspress.
  „Inimestel on veel lapsik illusioon, et majandust saab lõputult kasvatada. Ükski juht ei julge otse öelda, et heaoluaeg on läbi ja nüüd tuleb hakata „heaolu” tekitatud kahjusid kokku lööma. See aeg pole kaugel, kui uuemad põlvkonnad hakkavad küsima, kellele on tarvis seda rämpsu, mida kusagil iga minut juurde toodetakse,” luuletaja Viivi Luik, Areen.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Kuidas me 505 euroga teenisime 14 333 eurot?
Neliteist tuhat kolmsada kolmkümmend kolm eurot genereeritud 505-eurose investeeringuga. Sellise konto puhul on tulu/kulu suhe 28-kordne ehk kui klient investeerib 1 euro, teenib ta tagasi 28 €.
Neliteist tuhat kolmsada kolmkümmend kolm eurot genereeritud 505-eurose investeeringuga. Sellise konto puhul on tulu/kulu suhe 28-kordne ehk kui klient investeerib 1 euro, teenib ta tagasi 28 €.
Lauri Meidla: mu kõige kallima vea teevad investorid sel aastal järele
Investor Lauri Meidla jagas täna investor Toomase konverentsil oma kõige karmimaid investeerimisvigu. Tema sõnul on eksimusi 30-40 ja pihta saamisi kordades vähem. Eelmise aasta kalleim viga aga maksab talle kätte aastaid.
Investor Lauri Meidla jagas täna investor Toomase konverentsil oma kõige karmimaid investeerimisvigu. Tema sõnul on eksimusi 30-40 ja pihta saamisi kordades vähem. Eelmise aasta kalleim viga aga maksab talle kätte aastaid.